Verseny

Mi az a MotoStudent?

Az aragoni versenypálya

MotoStudent egy nemzetközi egyetemi verseny, amelyet a Moto Engineering Foundation támogat. A versenysorozat lényege, hogy a mérnökhallgatókból álló csapatok az általuk megtervezett, fejlesztett, valamint megépített egyedi verseny motorkerékpárral összemérjék tudásukat statikus és dinamikus versenyszámokban. A motorkerékpárok egyetlen közös tényezője a 250 köbcentis, négyütemű motor, melyet a verseny szervezői biztosítanak. Maga a verseny is nagy kihívás a résztvevők számára, hiszen kötelesek megmutatni az alkotói, illetve innovatív (fejlesztői) képességeiket valamint a mérnöki tudásukat, hiszen a világ minden tájáról érkező csapatokkal versengenek. Ezen kívül minden csapatnak egy valósághű üzleti modellt is ki kell dolgoznia, ami az elkészített motor 600 db-os sorozatgyártását mutatja be.

Hogy néz ki a ilyen verseny?

A verseny alapvetően két részből áll, melyek a szabályzatban MS1 és MS2 néven találhatók meg. Először a gépátvétel során tüzetesen átvizsgálják a motor, majd vázteszten esik át, ahol megadott terhelésre ellenőrzik, fékpadon tesztelik, illetve megmérik hány decibeles a motor hangja. Ezt követően egy nyolcas alakú pályán kell végigmennie a motornak, miután egy elindulás/megállás feladatot teljesített.

A verseny helyszíne és időpontja

A verseny kétévente kerül megrendezésre Spanyolországban, az Aragon Motorland versenypályán. A következő verseny 2016 októberében esedékes, amire csapatunk nagy erőkkel elkezdte a felkészülést. Számos külföldi nevező mellett - köztük portugál, spanyol, német és amerikai versenyzők - állunk a rajtvonalhoz, képviselve ezzel iskolánkat és országunkat.